Jonoa ennen kirjaston aukeamista

Päivänä eräänä kävin kirjastossa, kuten varmaan aika moni muukin. Päätin vierailla nimenomaan Töölön kirjastossa. Kirjaston sivuilla kerrottiin että heillä on pelihuone, jossa oli PlayStation 4 -pelikonsoli ja VR-lasit. Sinne oli päästävä.

Pelihuoneen, ja monia muitakin kirjastojen tiloja, voi varata Helsingin kaupungin tilanvarauspalvelu Varaamon kautta. Nerokas palvelu ja helppokäyttöinen.

Varaamon kautta voit varata tiloja jotka liittyvät

  • Liikumiseen ja pelaamiseen
  • Kuvan ja äänen tekemiseen tai muokkaamiseen
  • Esineiden valmistamiseen, korjaamiseen tai askarteluun
  • Kokouksen pitämiseen tai työskentelyyn

 

Virtuaalitodellisuuslasit päässä. Siellä näytti tulevaisuudelta

Olin varannut huoneen käyttöön, kirjaston työntekijältä sain tarvittavat koodit pleikkariin, lasit päähän ja matkaan. Olen ennenkin käyttänyt pleikkaria mutta en virtuaalilaseja. Aika helposti pääsin jyvälle ja käsittely oli helppoa. Pelasin erästä yksinkertaista peliä jossa liikutaan pienellä ukkelilla, kerätään kolikoita ja hakataan pahiksia. Vaikka peli oli yksinkertainen, kokemus oli aika hurja. Lasit päässä voi liikkua mutta se ei ole pakollista, pelihahmoa ohjataan kuvassa näkyvällä ohjaimella. Muutaman kerran horjahdin kun näkökenttään tuli tilanne kaatumisesta, en kuitenkaan kaatunut. Pahoinvointia en kokenut.

Viimeksi olen soittanut sähkörumpuja Rock Bandin tahtiin ja nyt taas

Samasta Varaamo -palvelusta huomasin että Töölön kirjastossa on soittohuone, jossa voi soitella digitaalista pianoa tai sähkörumpuja. Samalla kävin vähän rumpua lyömässä, pikkasen on taidot ruostuneet niistä ajoista kun hakattiin sähkökattiloita Rock Bandin tahtiin. Katoin ennakkoon pari hyväntuntuista opetusvideota Youtubesta, pistin tabletilta pyörimään ja soitin mukana.

Kaiken kaikkiaan sanoisin että Töölön kirjasto on 5/5. Lukusalikin siellä on niin hieno että eihän meinaa kehdata mennä. Suosittelen kyllä käymään erityisesti jos virtuaalitodellisuus tai soitinten soittaminen kiinnostaa.

Töölön kirjaston palvelut

Helsingin kaupungin tilanvarauspalvelu Varaamo

Viisi tekniikkaa rumpujen soiton aloittelijalle (YouTube)

Viisi rumpukomppia aloittelijalle